UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ починає тестувати модель виклику для щеплення від коронавірусу

Тестувати систему почнуть на літніх людях

Міністерство охорони здоров'я з наступного тижня почне тестування системи записів і виклику літніх людей для щеплення від коронавірусу.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Початок тестування записів і виклику на щеплення Ляшко оголосив після візиту в одну з лікарень Борисполя.

"Інформація, яку почув від медиків вже лягла в основу нового проєкту розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На наступному тижні протестуємо модель записи/виклику на щеплення від COVID-19 людей похилого віку", - повідомив він.

У проєкті державного бюджету на 2021 рік на вакцинацію від коронавірусу передбачили 2,6 млрд гривень. МОЗ у бюджетному запиті просив на це 15,6 млрд.

Ще 8 мільйонів доз вакцини наша країна має отримати в рамках європейської ініціативи COVAХ.

Першу партію препарату Україна має отримати наприкінці першого - початку другого кварталу наступного року, стверджує міністр. У Всесвітній організації охорони здоров'я в оцінках стриманіші - не раніше другого кварталу.

Голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО Сергій Комісаренко вважає, що до кінця наступного року всі охочі українці будуть щеплені від коронавірусу.

Згідно з опитуванням соціологічної групи «Рейтинг», добровільно зробити щеплення від ковіду готові 55% українців, але за умови, що вакцина буде безкоштовною.  Заплатити за вакцину готові 35% українців.