UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Ситуація як в Іспанії та Італії навесні»: МОЗ почав готувати тимчасові госпіталі для хворих на коронавірус

З весни втричі збільшилася кількість ліжок для хворих, але зараз ситуація значно гірша, ніж на початку пандемії.

Міністерство охорони здоров'я розпочало підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Як заявив очільник МОЗ Максим Степанов у відеозверненні 8 жовтня, це пов'язано зі зростанням нових випадків зараження.

"Уже зараз ми починаємо підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID", - сказав міністр.

Степанов також зазначив, що з весни втричі збільшилася кількість ліжок для хворих, але зараз ситуація значно гірша, ніж на початку пандемії.

"З квітня ми збільшили кількість ліжок - з 12 тисяч до 37, визначили і обробили протоколи лікування", - заявив Степанов.

"5 397 діагнозів COVID-19 за останню добу, близько 1000 госпіталізацій. Ліжка заповнюються швидко. Подібна ситуація була навесні в Іспанії та Італії. І навіть медичні системи розвинених європейських країн не витримували навантаження, всі ми бачили ті шокуючі кадри. Зараз саме той самий момент, коли лікарі набагато більше потребують підтримки. Йдеться про наше відповідальне ставлення до правил безпеки, щоб уповільнити розповсюдження захворювання, чим зменшити навантаження на лікарні та медиків… Йдеться про серйозну небезпеку, і ніхто не має права нехтувати життям та здоров‘ям людей", - заявив Степанов.

Нагадаємо, станом на 8 жовтня в Україні зафіксували 244 734 випадки зараження на коронавірус. Зокрема, за останню добу лабораторно підтвердили 5397 випадків COVID-19. За весь час в Україні від коронавірусу одужали 108 233 особи, летальних випадків - 4690.

Також глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що за останні 24 години в Україні зафіксували   найвищий добовий показник госпіталізованих   хворих, у яких виявили коронавірус - 900 випадків.

Крім того, раніше Степанов заявляв про те, що навіть попри те, що протягом кількох днів приріст тримався на рівні 4 тисяч випадків, в Україні досі не планують вводити жорсткий карантин.