UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ оновив «червоний» та «зелений» списки країн: що змінилось

Популярні серед українців туристичні країни – у «зеленому» списку.

Міністерство охорони здоров’я оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. Залежно від того, до якої зони належить та чи інша країна, їх громадянам буде дозволено чи заборонено в’їзд в Україну.

Українців, які повертаються додому з країн «червоної» зони, відправляють  на самоізоляцію чи обсервацію. Вийти з неї достроково можна, якщо здати тест на коронавірус. Для країн «зеленої» такі процедури непотрібні.

У список «червоних» країн, зокрема, повернулись Болгарія, Сербія та Багамські Острови. У ньому також з’явились Румунія, Есватині та Сінт-Мартен.

Водночас популярні серед подорожуючих українців Єгипет та Чехія повернулись у «зелену» зону, де залишається ще одна знайома туристам країна – Туреччина.

Читайте також: Без 14-денний самоізоляції: У МОЗ додали дев'ять країн до «зеленого списку»

Наприкінці червня Україна дісталася червоної зони країн з коронавірусом - це означає, що в країні спостерігається значне поширення вірусу, і вона не відповідає критеріям для активного відновлення міжнародного авіасполучення.

16 липня Євросоюз оновив список країн, для яких рекомендує відкривати кордони з липня, однак Україна до нього не потрапила. Повідомляється, що кордони Шенгенської зони залишатимуться закритими для українців ще щонайменше два тижні.