UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон

На сьогоднішній день у "червоній" зоні перебувають 66 країн.

Міністерство охорони здоров’я оновило перелік країн із “червоної” та “зеленої” зон за рівнем поширення коронавірусу. Оновлений перелік опублікували на сайті МОЗ.

Так, всього у “червоній” зоні опинилися 66 держав. З моменту останнього оновлення, із переліку держав з високим показником поширення COVID-19 вилучили Туреччину, Молдову, Боснію та Герцеговину, Болгарію, Домініканську Республіку.

У “зеленій” зоні перебувають Греція, Фінляндія, Ісландія, Японія, Китай, Греція, Норвегія та інші країни. 

Зазначимо, що у “червоній” зоні перебувають країни, де захворюваність на коронавірус за останні 14 днів вища, ніж в Україні. Станом на 15 січня, середній показник захворюваності становить 219,8 на 100 тисяч населення.

Читайте також: Степанов передумав і тепер не бачить необхідності продовжувати локдаун в Україні

Станом на 15 січня в Україні виявили 1 146 963 випадки коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 підтвердили у 8 199 пацієнтів.

В Україні 8 січня почали діяти посилені карантинні обмеження, введені до 24 січня включно з метою запобігання поширенню хвороби COVID-19.

У цей період на території України забороняється робота кафе, ресторанів, барів (вони зможуть тільки доставляти замовлення і видавати їх на винос) робота кінотеатрів і театрів; робота фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів.

Заборонена також робота торгово-розважальних центрів. Але це обмеження не стосується торгівлі харчовими продуктами, ліками, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобами зв'язку, друкованими ЗМІ, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися тільки за допомогою адресної доставки замовлень.

Крім того, протягом 8-24 січня заборонено проведення розважальних, спортивних і культурних масових заходів; непродовольчих ринків. Також в період дії посиленого карантину забороняється відвідування навчальних закладів, крім дитячих садків.

Згодом головний санлікар України Віктор Ляшко сказав, що український МОЗ не буде наполягати на тому, щоб продовжити локдаун після 25 січня.