UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ ініціюватиме посилення контролю карантину

За словами Степанова, хвороба буде тільки прогресувати, і кількість інфікованих буде зростати, оскільки люди несерйозно ставляться до ризику інфікування коронавірусом.

Міністерство охорони здоров'я України ініціюватиме посилення контролю дотримання українцями карантинних обмежень. Йдеться про транспорт і супермаркети. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в п'ятницю, 19 червня.

Наголошується, що мова йде про транспорт, в якому люди не одягають маски, а також про супермаркети, в яких не дотримується соціальна дистанція.

"Ми вважаємо, що повинні жорсткі обмеження вводитися в певних регіонах в умовах адаптивного карантину. Коли я кажу про жорсткі обмеження, насамперед, я говорю про обмеження роботи тих чи інших закладів. В тому числі, наприклад, нічних клубів", - заявив міністр.

За його словами, хвороба буде тільки прогресувати, і кількість інфікованих буде зростати, оскільки люди несерйозно ставляться до ризику інфікування коронавірусом.

"Ми будемо ініціювати введення цих додаткових речей - скликання регіональних комісій ТЕБ та НС - для того, щоб вони вводили відповідні обмеження. Ми не можемо грати зі здоров'ям українців", - підсумував Степанов.

Станом на ранок 19 червня в Україні 34 984 лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом. За добу хворобу діагностували у 921 людини.

Нагадаємо, за останній тиждень епідеміологічна ситуація в Україні погіршилась, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.