UA / RU
Підтримати ZN.ua

В МОЗ готові закрити курорти

За словами Степанова, нові обмеження можуть бути введені через значне збільшення кількості інфікованих коронавірусів COVID-19.

В Україні можуть закрити доступ до курортів, зокрема в Одесі, через значне збільшення кількості інфікованих на коронавірус COVID-19, заявив увечері 30 червня міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі ТСН.

"Звичайно, можливе (закриття курортів, зокрема в Одесі, - ред.). Ми зараз спостерігаємо збільшення в деяких областях кількості зайнятих ліжок. Так, наприклад, Закарпаття - це 71%. Це в лікарнях першої хвилі, ми розгортаємо лікарні другої, третьої хвилі. Аналогічно, 56% - у Волинській області. Добираються до 50% - Рівненська, Вінницька, Львівська області, місто Київ. І тому ми не виключаємо, що можемо рекомендувати, тобто вводити додаткові обмежувальні заходи, щоб подолати коронавірус", - наголосив Степанов.

Крім того, очільник МОЗ в черговий раз нагадав про важливість дотримання соціальної дистанції, носінні масок і рукавичок, дезінфекції рук.

Читайте також: Україні потрібно готуватися до другої хвилі коронавірусу – Зеленський

Станом на 30 червня в Україні зафіксували 44 334 випадки коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 виявили у 706 осіб. Більше 19 тисяч українців побороли хворобу. Ще тисяча сто п'ятьдесят дев'ять випадків стали летальними.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, якщо кількість активних хворих досягне 60 осіб на 100 тис. населення, то в Україні можуть ввести більш жорсткий карантин. Зараз показник захворюваності становить 50 випадків на 100 тис. населення.