UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ дав дозвіл на відновлення роботи київського метро, міністр інфраструктури проти

Метро у Києві може запрацювати 25 травня за умови дотримання всіх необхідних критеріїв.

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що не бачить проблеми з відновленням роботи столичного метро з 25 травня за умови дотримання всіх необхідних критеріїв. При цьому глава Мінінфраструктури Владислав Криклій виступив проти цієї ініціативи.

"Я хочу підкреслити, що нами будуть надані дуже конкретні пропозиції щодо етапів виходу з карантину, які будуть затверджені постановою уряду, - там враховані всі без винятку критерії: при яких умовах, у тому числі, може відкриватися міський транспорт і метро. Якщо буде дотримання цих критеріїв, то Київ вкладеться в ці критерії і буде відповідати цим критеріям, то ми не бачимо в цьому проблеми", - сказав Степанов під час пресбрифінгу, коментуючи ініціативу міського голови Києва Віталія Кличка про відкриття метро в Києві.

Проте міністр інфраструктури Владислав Криклій проти відкриття метрополітену. За його словами, дотримуватися обмеження на пероні і в вагонах складно.

"Дивує непослідовність у визначених етапах. Ще пару днів тому збирався київський штаб і там зійшлися на думці, що відкрити з обмеженнями досить складно. Підземка якщо відкривається працює повноцінно. Звичайно, можна масковий режим, дезінфекцію, скринінг, але обмежувати на пероні, у вагонах досить складно". - сказав він в ефірі телепрограми "Сніданок з 1+1".

Читайте також: Головний санлікар України виступив проти спецперепусток для метро

Раніше мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабінету міністрів з проханням відновити роботу метрополітену з 25 травня. За його словами, метро потрібно відкрити для роботи в звичайному режимі.

Нагадаємо, в даний час наземний громадський транспорт столиці поки працює в обмеженому режимі і користуватися ним можна лише при наявності спецбілету.

Станом на ранок четверга, 14 травня, в Україні 16 847 випадків захворювання на коронавірус, з них 456 летальних, 4143 пацієнта одужали. За добу зафіксовано 422 нових випадків.

Відстежуйте динаміку поширення коронавірусу в Україні та у світі разом із ZN.UA.