UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Моторолу" могли застрелити і потім підірвати – ЗМІ

Ліфт підірвали, щоб приховати сліди вбивства і інсценувати роботу "української ДРГ".

На місці вбивства Арсенія Павлова знайшли деталі мобільних телефонів і антену від портативної радіостанції Motorola
Російський терорист Арсеній Павлов по кличці "Моторола" і його охоронець, ймовірно, були застрелені, а потім їхні трупи підірвали у ліфті житлового будинку, щоб приховати всі аспекти злочину, інсценувавши роботу "українських диверсантів".

Цей варіант ліквідації бойовика відображено у довідці так званого "експертно-криміналістичного центру (ЕКЦ) міністерства внутрішніх справ" терористичного угруповання "ДНР". Документ опублікувало агентство "Укрінформ" у вівторок, 29 листопада.

У виданні повідомили, що документ був витягнутий з комп'ютера "ЕКЦ МВС ДНР" Світлани Шерстобитової. Високу ймовірність автентичності довідки підтвердив колишній співробітник однієї з українських спецслужб, до якого звернулися журналісти.

Згідно з документом, на місці вбивства терористів, зокрема, були виявлені чотири 9-мм кулі, який пройшли канал ствола, фрагменти трьох-чотирьох мобільних телефонів, антена від портативної радіостанції Motorola, зброя, патрони, гранати і т. д.

Знайдені на місці ліквідації "Мотороли" кулі та інші предмети забрали працівники так званих "військової прокуратури" і "МГБ" "ДНР". Дослідження знайдених предметів не проводились.

Укрінформ

Укрінформ

Нагадаємо, ввечері 16 жовтня стало відомо про вбивство одного з бойовиків терористичного угруповання "ДНР", громадянина РФ Арсенія Павлова по кличці "Моторола". Терористи підірвали в ліфті житлового будинку в Донецьку. "Моторола" знаходився в епіцентрі вибуху і отримав травми, несумісні з життям.

Ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко поклав відповідальність за ліквідацію бойовика Арсенія Павлова на Україну і розцінив її як порушення перемир'я. СБУ та МВС України підтвердили ліквідацію терориста "Мотороли", висловивши припущення, що польового командира усунули російські спецслужби.