UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москва через посередників починає «благати» про переговори – Данілов

Київ висунув чотири вимоги.

Росія через посередників починає «благати» про перемовини. Україна у відповідь висунула чотири прості умови. Про це в інтерв’ю «Радіо НВ» сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

«Путін ставить завдання повного захоплення Луганської та Донецької областей, жодної таємниці в цьому немає. Щобільше, вони пробують зараз зрозуміти, що досягти тих (цілей), які вони собі ставили по захопленню нашої країни, у них немає жодних спроможностей. Тому на сьогодні благають», – сказав Олексій Данілов.

Читайте також: Росія хоче приурочити до роковин вторгнення низку "перемог" – Данілов

Для цього, за його словами, росіяни задіяли цілий пул перемовників.

«Вже і Бразилія, і кого тільки немає в посередництві" "давайте будемо домовлятися, щоб якось розв'язувати це питання"», – зазначив він.

Натомість Україна висунула чотири прості вимоги:

Також він, що Україна не буде йти на умови терористів – це абсолютно неприпустима річ:

«Цей абсурд, який на сьогодні відбувається, має рано чи пізно закінчитися. На цьому треба ставити крапку. Коли у нас дехто вважає, що нас треба поставити в якісь рамки, щоби ми з Путіним про щось говорили, – звичайно, так, але спочатку Путін має виконати ті умови, які є в нашої країни. По-іншому воно не працює», – підкреслив Данілов.

Читайте також: Данілов розповів, на яких напрямках РФ може зосередити сили нового наступу

Нагадаємо, наприкінці січня Олексій Данілов на тлі чуток про повторний широкомасштабний напад Росії, заявив, що за цей рік Україна змінилася і що події лютого 2022 року не повторяться.