UA / RU
Підтримати ZN.ua

Московський суд продовжив арешт Савченко до кінця червня

Звинувачення хоче провести ще 15 експертиз.

Басманний суд Москви продовжив арешт української льотчиці Надії Савченко, обвинуваченої в РФ у пособництві вбивства російських журналістів, до 30 червня, задовольнивши клопотання слідства.

За словами представника звинувачення, по справі Савченко необхідно провести великий обсяг слідчих дій, а саме провести 15 експертиз, дослідити велику кількість речових доказів і долучити їх до матеріалів справи, допитати свідків.

Разом з тим, захист заперечувала проти продовження арешту українки, підкреслюючи, що за 10 місяців ув'язнення Савченко в матеріалах справи не з'явилося жодних нових доказів її причетності до інкримінованих діянь. Адвокат Марк Фейгін також звернув увагу суду на те, що його підзахисна є делегатом від України в ПАРЄ і володіє імунітетом, який забороняє вести щодо неї кримінальне переслідування, а отже повинна бути звільнена. Також Фейгін попросив суд розглянути інший запобіжний захід для Савченко, не пов'язану з позбавленням волі.

Читайте також: Екс-заступник голови ДСНС Стоєцький вніс заставу і звільнений з-під варти

На засіданні суд відхилив всі п'ять клопотань захисту українки, в тому числі підтримавши позбавлення її права брати участь у засіданні ПАРЄ.

Савченко з деякими перервами голодує, протестуючи проти свого ув'язнення, ще з грудня минулого року. Захисники стверджують, що настільки тривале обмеження вкрай негативно вплинуло на здоров'я українки, російські лікарі твердять, що стан її здоров'я задовільний.