UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москаль перейменував у закарпатському селі вулицю Леніна на честь Джона Леннона

Мешканці села Калини забули перейменувати свою вулицю Леніна до 22 лютого. Москаль сам придумав назву.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль підписав розпорядження про перейменування декількох десятків вулиць у населених пунктах області за законом про заборону пропаганди комуністичної і нацистської символіки.

Згідно з документом, "вулиця Леніна в с. Калини Тячівського району перейменована на вулицю Джона Леннона (співак і композитор, учасник групи "Бітлз")".

При цьому Москаль зазначив, що маса прокомуністичних вулиць в Закарпатті так і залишилися не перейменованими місцевими органами влади, хоча на це законом про декомунізацію відводилося до півроку.

"Із 22 лютого повноваження з перейменування вулиць перейшли до мене як голови ОДА. Кілька вулиць із вказаного списку змінені за пропозицією сільських громад (вони не встигли оформити перейменування у відведений законом строк). А решта, в тому числі вулиці на честь загиблого в АТО Віктора Маркуся, президента Чехословаччини Томаша Масарика, видатних угорських та румунських діячів літератури та мистецтва, а також учасника "Бітлз" Джона Леннона я змінив на власний розсуд", - додав Москаль.

Читайте також: Харківський Євромайдан "перейменував" проспект Леніна в Леннона

Нагадаємо, що Верховна Рада розпочала процедуру надання нових назв замість тоталітарних комуністичних українським містам і селам. 175 топонімів, як це передбачено законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", вже отримали нові найменування.

Рішення про перейменування вулиць приймаються на місцевому рівні.