UA / RU
Підтримати ZN.ua

Морози йдуть з України: кінець тижня порадує українців сонячною і теплою погодою

Не варто випробовувати на міцність кригу, що вкриває водойми.

Останній зимовий тиждень буде теплим, подекуди повітря прогріється до десяти градусів тепли, свідчать дані Українського гідрометцентру. Але перше тепло призведе до активного «бурулькування» і танення криги на водоймах, тож синоптики і рятувальники просять українців бути уважними та обережними.

Минулого тижня циклон, що приніс до країни морози та сніг, змінився теплим атлантичним повітрям, що вже цього тижня принесе бажане тепло та відлигу.

Понеділок, 22 лютого: На початку тижня на Лівобережжі дощитиме, на північному сході та сході країни – мокрий сніг. На Правобережжі місцями туман, однак істотних опадів не очікується. Дороги країни потребуватимуть від водіїв уваги через ожеледицю.

Температура вночі від 0 до 7° морозу, вдень повітря прогріється до 1-8° тепла. На Закарпатті, півдні Одещини та місцями на Прикарпатті до 13° тепла. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

У Києві сьогодні буде сухо, вночі підморозить до -2°С, однак згодом температура підійметься до 3° тепла, вдень стовпчики термометрів покажуть 4-9°С вище нуля.

Укргідрометцентр

Вівторок, 23 лютого: На Лівобережжі так само дощитиме, подекуди з мокрим снігом, на решті території без істотних опадів, на Правобережжі подекуди збережеться туман. На дорогах залишатиметься ожеледиця.

У східних регіонах очікується зниження температури до 11-16° морозу вночі, на крайньому сході - до -21°С, вдень до 6-11° нижче нуля. Вітер змінних напрямків, на Лівобережжі пориви сягатимуть 15-20 м/с.

У Києві вночі від -2 до -4°С, вдень 0-2° морозу, істотних опадів не очікується.

Укргідрометцентр

Середа, 24 лютого: Цього дня дощовита погода очікується на Лівобережжі та півдні країни, в інших регіонах без істотних опадів. Подекуди на Правобережжі збережуться тумани, на дорогах ожеледиця.

Морози дістануться Дніпропетровщини та Полтавщини, вночі від 11 до 16° морозу, вдень - до 6-11° нижче нуля. На крайньому сході стовпчики термометру опустяться нижче -20°. На півдні країни пориви вітру сягнуть 15-20 м/с.

У столиці вночі підморозить до 4-6 градусі нижче нуля, вдень повітря прогріється від 1° морозу до 1° тепла. Вночі сніжитиме, вдень сніг ітиме з дощем.

Укргідрометцентр

Четвер, 25 лютого: На всій території країни встановиться суха та сонячна погода.

На заході країни повітря вдень прогріється до 10-12 градусів тепла, вночі подекуди опуститься до -1°С, однак у більшості областей від 0 до 2° тепла. У Херсонській, Одеській і Миколаївській областях вночі стовпчики термометрів опустяться до 1-5° нижче нуля, вдень - підіймуться до 3-5 градусів тепла.

На сході країни збережуться нічні морози від 6 до 13°С, вдень температура підійметься до -1° морозу - +3° тепла. На півночі 1-6° морозу, вдень 2-5° тепла, у центрі від 1 до 4° морозу вночі, вдень очікується 3-7° вище нуля. Вітер південно-західний, 3-8 м/с.

У столиці вночі від 1 до 3° морозу, вдень буде тепло - 5-7°С, без істотних опадів.

Укргідрометцентр

П’ятниця, 26 лютого: Кінець робочого тижня порадує сухою і теплою погодою, переважно сонячною, з мінливою хмарністю. На Прикарпатті та Закарпатті повітря вдень прогріється до 9-15° тепла, вночі опуститься до +3-5°С.

На півдні, у Херсонській, Одеській і Миколаївській областях, вночі температура опускатиметься до 1-3° морозу, а вдень радуватиме 5-7 градусами тепла.

У північних і центральних областях 2-4° вище нуля вдень і від -1 до +4 вночі. Вдень повітря прогріється до 2-4° тепла, на Житомирщині – до +6-8 градусів. Зі сходу країни зима потроху відступатиме: вночі стовпчики термометрів опустяться до -1-3°С, подекуди до 4-6° нижче нуля, вдень від 0 до 2 градусів тепла, подекуди до +2-4°С. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

У столиці температура вдень та вночі очікується від 2 до 4° вище нуля, без опадів.

Укргідрометцентр

Читайте також: У Києві можливі паводки через різке потепління — Кличко

Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда пояснює погодні  «стрибки» глобальними змінами клімату, що провокують різкі зміни атмосферних процесів не лише у бік збільшення температури повітря.

Весна цього року прийде до України на два тижні раніше. На початку календарної весни морози вщухнуть, але на справжнє тепло варто чекати не раніше травня.