UA / RU
Підтримати ZN.ua

Монастирський анонсував підвищення зарплат для силовиків з лютого

Лише на зарплати Нацполіції додатково передбачено 1 млрд гривень.

З лютого 2022 року правоохоронцям підвищать заробітну плату. Для цього в держбюджеті на це передбачено додаткових 2,8 млрд гривень, заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Враховуючи що у бюджетах на останні два роки не було закладено коштів на підвищення грошового забезпечення, а доплати відбувались точково, за рахунок так званого Ковідного Фонду, на 2022 рік в Законі про держбюджет на це передбачено додаткових 2,8 млрд грн», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Так, працівникам системи МВС усіх категорій, а це окрім поліції також рятувальники, прикордонники, нацгвардійці, працівники міграційної служби, з 1 лютого зарплати підвищать на 10%.

Він додав, що, зокрема, кошти для такого підвищення заробітних плат вдалось отримати завдяки спецоперації «Акциз», яка спрямована проти нелегальної реалізації підакцизних товарів. Так, на зарплати Нацполіції передбачено додатковий  1 млрд гривень.

Також Монастирський заявив, що з лютого відновлять право поліцейських та рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло.

Читайте також: Через рік військові отримуватимуть удвічі більше за мінімальну зарплату

Раніше голова Національної поліції України Ігор Клименко заявляв, що зарплатню для поліцейських піднімуть з січня 2022 року.

Нагадаємо, що прожитковий мінімум з 1 січня 2022 року зріс до 2481 грн., а мінімальна заорплатня станом на 1 січня 2022 року складає 6 500 грн на місяць.