UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОН змусив видавництво повернути Крим Україні у підручнику з історії

Для друкованих варіантів підручників підготують спеціальні вклейки.

Міністерство освіти і науки та Державна наукова установа "Інститут модернізації змісту освіти" змусили видавництво "Грамота" переробити умовну позначку України без Криму у підручниках історії для 9-10 класів, повідомляє Суспільне.

Зазначається, що в матеріалі підручників "Історія України" для 9 та 10 класу (автор Струкевич О. К.) було виявлено мапу України без Криму.

У МОН назвали помилку "прикрою".

"Щодо невідповідного зображення мапи України у позначках інформуємо, що ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти" вжито відповідних заходів реагування. На вимогу Інституту видавництво "Грамота" переробило згадану умовну позначку й підготувало заміну електронних варіантів підручників для розміщення в електронній бібліотеці Інституту", — відповіли в міністерстві на запит "Суспільного".

Для друкованих варіантів підручників також підготували відповідну правку. Нові зразки умовних позначень для вклейки будуть надруковані й розіслані до департаментів (управлінь) освіти та науки обласних, Київської міської державної адміністрацій.

Читайте також: Зі шкільного підручника з хімії вилучать висловлювання про застосування соди для лікування раку

Час від часу в різних куточках Європи і США спалахують скандали з публікацією карт, на яких український півострів позначено як частину РФ. Карти з "російським" Кримом з'являються на сторінках підручників, газет і журналів, на сайтах, у навігаторах і додатках.

Так, наприклад, минулого року в Естонії відкликали підручник з англійської мови з картою Європи, на якій анексований український Крим було вказано як частину Росії.