UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОН рекомендує перейти на дистанційне навчання закладам вищої освіти та коледжам

Поки що лише на три тижні. 

Оскільки епідеміологічна ситуація з COVID-19 в країні погіршується, МОН рекомендує запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада закладам фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління. Про це на своєму Телеграм-каналі повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет. 

"Щодо навчання в школах з наступного тижня, то воно буде організовано з урахуванням епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні", - повідомив глава МОН. 

Міністр закликав усіх причетних до освітнього процесу з розумінням ставитися до ситуації, яка зараз в країні, та робити щеплення. 

Читайте також: МОЗ: "Не вакцинованих від COVID-19 до листопада освітян буде відсторонено від роботи"

У школах традиційно осінні канікули починаються наприкінці жовтня і тривають тиждень. Щороку МОН рекомендує школам певні дати, а адміністрація навчальних закладів самостійно обирає графік.

Зараз значна частина школярів навчається дистанційно, адже умовою роботи шкіл у звичайному режимі є вакцинація персоналу. 7 жовтня МОЗ офіційно затвердив перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації, до нього потрапили і вчителі.