UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОН просить відтермінувати призов на фоні масового отримання повісток

У відомстві зазначили, що в.о. міністра Сергій Шкарлет тримає це питання на контролі.

У Міністерстві освіти та науки просять Міноборони відстрочити весняний призов, який раніше перенесли на травень-липень, для випускників 2002 року. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Основною причиною цього стало те, що хлопці, яким зараз 18-19 років, почали масово отримувати повістки до військоммату.

«Важливо, що пунктом 5 цього документа (розпорядження Кабміну від 26 лютого про перенесення призову – ред.) передбачено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою», — йдеться в повідомленні пресслужби.

В МОН наголосили, що у відомство стосовно цього питання звертаються батьки вступників, оскільки  початок вступної кампанії перенесено на серпень, а весняний призов продовжено до кінця липня.

«Для того, щоб забезпечити можливість для осіб призовного віку стати студентами вишів, МОН звернулось із листом до Міноборони з проханням врегулювати питання надання випускникам відстрочки від весняного призову», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Степанов стверджує, що українські лабцентри забезпечені місячним запасом тест-систем для діагностики коронавірусу

Нагадаємо, 23 березня президент України Володимир Зеленський видав указ 103/2020, згідно з яким весняний призов відбудеться в травні-липні 2020 замість квітня-червня.

Раніше повідомлялося про те, що введення в Україні карантину у зв'язку з епідемією коронавірусу COVID-19 не вплине на термін служби солдатів-строковиків.