UA / RU
Підтримати ZN.ua

Молдован, які воюватимуть за Росію, можуть позбавити громадянства — Санду

Насамперед це стосуватиметься біпатридів. 

Президентка Молдови Майя Санду пригрозила позбавленням громадянства тим жителям країни, які у війні проти України будуть воювати на стороні Росії. Насамперед це стосуватиметься біпатридів - тих, хто має і російське, і молдовське громадянство. Про це вона заявила під час останнього брифінгу

"Є ризик мобілізації громадян Молдови у східних районах Молдови (невизнане Придністров'я - ред.). Ми розглядаємо можливість відкликання громадянства у громадян, які мають лише громадянство Молдови та виступатимуть у військовому конфлікті на боці агресора, посилення покарань за це", - сказала Санду.

Наразі у влади Молдови немає підтвердженої інформації про те, що у невизнаному Придністров'ї також триває мобілізація. Та президентка, очевидно, зробила попередження на випередження. 

Читайте також: Президентка Молдови побоюється зупинення постачання російського газу з 1 жовтня

21 вересня президент РФ Владімір Путін оголосив часткову мобілізацію у країні, відповідний указ вже був підписаний. Тоді російська влада заявила, що в рамках таких заходів планується призов на війну проти України ще 300 тисяч резервістів. Проте згодом ЗМІ розсекретили сьомий пункт путінського указу, який спершу знаходився під грифом "для службового використання", та дізналися, що насправді воювати можуть відправити мільйон росіян.