UA / RU
Підтримати ZN.ua

Створено застосунок для пошуку зниклих дітей: як ним користуватися

Завантажити застосунок можна безкоштовно.

Через військове вторгнення Росії багато українських дітей були примусово вивезені до країни-агресорки. В Україні запрацював мобільний застосунок Reunite Ukraine, який допоможе у пошуку зниклих безвісти дітей. Про це повідомив Комітет гуманітарної та інформаційної політики на власній сторінці у Facebook.

Як користуватися застосунком

Застосунок допоможе у возз’єднані членів сімей ВПО, родин, які виїхали за межі України або були незаконно депортовані до РФ, Білорусі чи тимчасово окупованих територій України.

Читайте також: Росіяни будуть доводити, що лише беруть під опіку українських дітей, у справах про депортацію – Мамедов

Щоб скористатися застосунком, необхідно:

«Технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine зіставить ваші дані із даними членів вашої родини, коли вони також створять профілі», – йдеться у повідомленні.

У разі збігу інформації, між двома профілями працівники поліції їх перевірять. Особи, дані яких збігаються в застосунку та перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.

Раніше ми писали, що Центр національного спротиву при Командуванні Сил спеціальних операцій Збройних сил України створив мапу таборів, у які російські окупанти розселяють дітей, незаконно вивезених з тимчасово захоплених територій нашої держави.