UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Гвардія наступу»: у МВС доповіли, скільки добровольців записалися до неї

Добровольці будуть проходити співбесіду та перевірку.

У Міністерстві внутрішніх справ України розпочали формування штурмових бригад «Гвардія наступу» для посилення Сил оборони.  Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко під час загальнонаціонального телемарафону заявив, що до «Гвардії наступу» подали заявки понад 8 тисяч добровольців. Про це пише пресслужба МВС.

Клименко зазначив, що найбільше добровольців записалося в Національну гвардію, але там є більше бригад.

«В Нацгвардії шість бригад, в Нацполіції – одна та поки що одна – у Держприкордонслужбі. Набір триватиме 60 днів. Це не сталий процес, ми з кожним добровольцем проводимо співбесіду, військово-лікарську комісію, перевіряємо його фізичні та ментальні здібності і проводимо спеціальні перевірки. Оскільки ті особи, які йдуть на службу, не можуть мати судимостей», – пояснив він.

Читайте також: Мобілізація в Україні: що відбувається з військовозобов'язаним після приходу до ТЦК

За словами Клименка, рекрутинг відбувається за принципом індивідуального підходу. 

«Доброволець, який заповнює анкету, приходить в ЦНАП, на сайті або по «гарячій лінії», він пише спеціалізацію і сам обирає бригаду. Коли приходить на співбесіду, доброволець каже, що може управляти танком або БТРом, або він снайпер, або – лікар. Ми індивідуально підходимо до кожного. До того ж, якщо доброволець обирає розвідку – ми його випробовуємо, якщо мінометний підрозділ – він буде вчитися стріляти з міномета», – додав він.

Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ сказав, що «Гвардія наступу» буде орієнтована на звільнення території.

«Ми будемо працювати на наступ. Поки ЗСУ обороняють рубежі, ми готуємось до визволення наших територій», – резюмував він.

Раніше ми писали, що штурмовики «Гвардії наступу» матимуть низку соцгарантій. Зокрема, можливість отримати житло та лікування, а також навчання у вишах.