UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головний воєнком Києва розповів, кому слід чекати повістки

Роз'яснення дав начальник центру комплектування.

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, що введені через військове вторгнення РФ. Мобілізаційні заходи в країні не припиняються, тому повістку слід чекати всім військовозобов'язаним чоловікам.

Про це в інтерв’ю ТСН розповів начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Максимів.

Він пояснив, що необхідність у мобілізаційних заходах не зникла.

«На нас чекає перемога, знищення ворогів і звільнення рідної землі. Я так думаю, що мобілізаційні заходи будуть проводитись, це необхідність. Поки ми воюємо – повинні гарантовано мати особовий склад не тільки для оборони, а і для наступу, щоб звільнити наші землі», – наголосив Максимів.

Він також сказав, кому треба очікувати повістку.

Читайте також: Мобілізація в Україні: як має проходити медогляд військовозобов’язаних

«Повістку слід очікувати всім військовозобов’язаним особам чоловічої статі віком до 60 років. Тобто тим, хто є військовозобов’язаним», – зазначив він.

Експерт розповів, чи є потреба у подальшому проведенні мобілізації. Так, за його словами, існує необхідність в доукомплектуванні, доповненні.

«Ми повинні збільшувати свій потенціал, нарощувати складову. Всі ми бачимо, що наше військо на певних напрямках впевнено веде наступальні дії. Звичайно, що ми повинні мати значну кількість особового складу сил оборони. Я вважаю, що мобілізація триватиме. Це необхідність», – резюмував він.