UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мобілізація в Україні: яке грошове забезпечення отримують військові

Розмір зарплати залежить від різних факторів.

Через військову агресію РФ в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Мобілізації підлягають військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років. Держава забезпечує військових зарплатою, яка складається з двох частин, пише «Апостроф».

Яку зарплату отримують військові

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що, виплати, які отримують українські захисники, складаються з двох частин, а саме з:

Він пояснив, що бійці, які знаходяться у найгарячіших точках фронту, отримують 100 тисяч гривень, при цьому, військовослужбовці, які участі в активних бойових діях не беруть мають зарплату 30 тисяч гривень.

"Для тих воїнів, які беруть участь у боях, додаткова винагорода визначається з розрахунку 100 тис. грн на місяць або приблизно 3000 гривень на день", – наголосив він.

Визначення кількості днів, які військовий безпосередньо провів у бою, виконував бойові завдання, відбувається на підставі бойових наказів і розпоряджень, що видаються військовим командуванням різних структур Сил оборони.

Читайте також: Воєнний стан: експерт розповів, чи можлива нова хвиля мобілізації

В Україні додаткову грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень отримують військовослужбовці: ЗСУ, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, Управління державної охорони, особи рядового й начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій, поліцейські.

Раніше заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов розповів, чи будуть збільшувати темпи мобілізації в Україні.