UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий законопроєкт: чи потрібно буде компаніям платити за вже заброньованих працівників

Деякі підприємства мають право на бронь співробітників.

Через війну, яку розпочала РФ, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років. Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується концепція економічно бронювання.

Народна депутатка і членкиня Комітету ВР з питань економічного розвитку Галина Янченко розповіла в ефірі «КИЇВ24», чи повинні будуть компанії платити за вже заброньованих працівників.

Читайте також: Бронювання працівників: чи зможуть це зробити компанії, які здійснюють міжнародні перевезення

Вона зазначила, що закон про економічне бронювання створює додатковий інструмент.

«Ми говоримо про те, що зараз бронюються стратегічно важливі сфери. Наприклад, підприємство виробляє або ремонтує зброю. Цей законопроєкт на них не вплине, тому що в них інші підстави для бронювання. Нам потрібно виробляти зброю, ті ж дрони, якісь інші витратні матеріали, як боєкомплект, відповідно ми маємо бути впевнені, що в цих підприємств є працівники», – сказала вона.

Так, роботодавцю не потрібно буде платити за вже заброньованих співробітників.

Раніше начальник Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Мирослав Волков розповів, що військовозобов'язаних жінок штрафуватимуть за неоновлення даних.

Нагадаємо, що у мобільному застосунку «Резерв+» з'явилася можливість виправлення даних онлайн без відвідування територіального центру комплектування.