UA / RU
Підтримати ZN.ua

Примусова російська мобілізація: як її уникнути українцям на ТОТ

На тимчасово окупованих територіях триває примусовий призов чоловіків.

Росія проводить примусову мобілізацію на захоплених територіях. Ворог мобілізує чоловіків, які надали свої персональні дані або отримали паспорт РФ. Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у Facebook розповів, як чоловікам можна уникнути примусової російської мобілізації.

За його словами, те, що окупаційна влада Херсонщини заговорила про створення добровольчих батальйонів, говорить про те, що у військовому плані в орків зовсім сумно

«Знаючи настрої людей та їхню проукраїнську позицію, до цього моменту окупаційна влада це питання навіть не намагалася порушувати», – наголосив він.

Читайте також: На окупованій території Луганщини примусово мобілізованих працівників підприємств замінюють вахтовиками з РФ — Гайдай

Соболевський підкреслив, що у групі ризику знаходяться чоловіки призовного віку, які одержали російський паспорт або дали свої персональні дані ворогу, включаючи і колаборантів середньої ланки.

«Найкращим способом уникнути ворожої мобілізації – виїхати на підконтрольну ЗСУ територію. Якщо це неможливо – змінити місце проживання, відоме самопроголошеній владі, і намагатися уникати перетину блокпостів та патрулів. Останній спосіб може як мінімум відстрочити вашу примусову мобілізацію», – резюмував він.

Нагадаємо, що раніше окупанти офіційно почали приховану мобілізацію в Маріуполі. Цей процес вербування на війну вони називають «службою за контрактом».