UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мобілізація на Луганщині: росіяни відправляють на фронт людей із хворобами

В області майже не залишилося чоловіків.

На Луганщині окупанти продовжують проводити примусову мобілізацію. Оскільки майже всіх чоловіків призовного віку було відправлено на фронт раніше, черга дійшла до тих, хто з певних причин не підлягає службі в армії. Зокрема йдеться про осіб з фізичними вадами та іншими проблемами зі здоров’ям. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За словами посадовця, в області майже не залишилося чоловіків. Тому росіяни змушені мобілізовувати навіть тих, хто непридатний.

«Вже забирають усіх, кого могли забрати, і кого не могли. Скасували всі медичні комісії. Не дивляться, чи хвора людина, чи у неї хронічна хвороба — все одно. Всіх просто «загрібають». Чоловіків майже немає, бо навіть з установ критичної інфраструктури забирають і відправляють на фронт», — заявив Гайдай.

Також очільник ОВА зазначив, що українські захисники тримають оборону на кордоні Луганщини та Донеччини, а місцеві партизани регулярно допомагають ЗСУ боротися з окупантами та колаборантами.

Читайте також: У Сєвєродонецьку окупанти відмовляються платити пенсії – Гайдай

Раніше повідомлялося, що підрозділи «ЛНР» відмовились від ініційованої Кремлем атаки та скаржаться на виснажливі темпи наступу.

Ще в 2014 році Росія розпочала операцію з приховування своїх злочинів на території України. З лютого 2022-го її спроби перекласти відповідальність за знищені мирні міста на Україну набули грандіозних масштабів. Детальніше про це у матеріалі Олександра Клюжева та Анатолія Бондарчука «ОКУПОВАНІ. Як і навіщо Росія фабрикує докази проти України на захоплених територіях» в рамках спільного проєкту Громадянської мережі ОПОРА та ZN.UA