UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мобілізація: У 2015 році вже 75 тисяч українців отримали повістки в армію

Військові комісари рапортують, що не дивлячись на деякі труднощі, мобілізація успішно проходить по всіх регіонах країни.

У ході першої хвилі мобілізації 2015 року повістки на руки отримали 75 тисяч осіб, ще 2,5 тисячі записалися добровольцями. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

"Мобілізація проходить у всіх областях, в тому числі і в Луганській та Донецькій областях. Не дивлячись на деяку протидію на місцевому рівні - блокування роботи військкоматів, демарші, вона проходить за планом. У східних областях зафіксовано навіть до 35% добровольців", - заявив заступник керівника мобілізаційного відділу генштабу ЗСУ Олександр Правдивець.

Він зазначив, що тих, хто намагається ухилитися від служби - теж досить і з ними пообіцяли розібратися пізніше. "Є і ті, хто не бажає приходити у військкомати. Сьогодні ми подали списки в міліцію та в прокуратуру - нехай дадуть правову оцінку ухильниками", - додав він.

Кількість ухильників підрахують навесні - по закінченню першої хвилі мобілізації. Всіх втікачів запишуть в єдиний реєстр, до них будуть застосовуватися покарання за кримінальні правопорушення.

За словами президента України Петра Порошенка, 45 тисяч військовозобов'язаних вже пройшли медичне обстеження та готові до початку навчань.

Головна військова прокуратура ГПУ розпочала досудове розслідування спроб зриву військової мобілізації через інтернет. Під час моніторингу інтернету, ГПУ виявила поширення активістами методів "відкосити" від армії. За таку спробу зірвати мобілізацію передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.