UA / RU
Підтримати ZN.ua

М'якої вам "бавовни": ДСНС та Міноборони України звернулися до окупантів після вибухів у Криму

Українські рятувальники нагадали російським колегам про правила поведінки на об'єктах підвищеної небезпеки.

Вчорашні вибухи на аеродромі «Саки» в окупованому Криму викликали бурхливу реакцію не лише у соцмережах, а й у середовищі українських посадовців та державних установ. Зокрема, ДСНС звернулася до російських колег, наголосивши, що у їхніх стандартах безпеки існує «глибока прірва». Про це йдеться у публікації служби на сторінці у Facebook

«МЧС России, спиш? А треба було проводити профілактику. Це важлива складова нашої роботи, якій приділяється особлива увага фахівців Служби порятунку. На жаль, прірва у ваших безпекових стандартах глибша, ніж довжина стола кремлівського диктатора, чиї закони дозволяють паління на об'єктах підвищеної небезпеки. До того ж, наразі на території України, а також у Криму, який є її частиною, оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки. Саме тому закликаємо усіх громадян ерефії, які відпочивають у нашому Криму, кидати недопалки трошки прицільніше поблизу російських військових баз та активно палити біля складів зберігання боєприпасів. М'якої бавовни вам, окупанти», — написала у зверненні ДСНС. 

Не оминули увагою вибухи в Новофедорівці і в Міноборони. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр теж нагадала росіянам про «правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях». 

«Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях. Факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Не виключаємо, що окупанти «випадково» знайдуть якісь характерні «шеврон», «візитівку» чи навіть «ДНК». Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний», — заявила Маляр.

Читайте також: ЗСУ атакували аеродром «Сакі» розробкою українських зброярів – NYT

Раніше повідомлялося, що на військовому аеродромі «Саки» в Новофедорівці була бойова авіація РФ.

Чому агресор провалив перший етап вторгнення і не зміг досягти успіху в другому? Які завдання має вирішити наша армія на третьому етапі, щоби витіснити росіян з України? Якими можуть бути наслідки перемир'я, до якого Путін схилятиме Україну? Відповіді на ці запитання та прогноз на найближчі місяці ви знайдете у статті генерала-майора, керівника Центру вивчення й протидії гібридним загрозам Сергія Савченка «Чекаєте на потужну вогневу підготовку та контрнаступ? Цього не буде. Все вже почалося».