UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міжнародний Червоний Хрест забороняє використовувати свою емблему на машинах для евакуації – Зеленський

За словами президента, таке рішення Червоного Хреста говорить про те, що деякі дуже впливові люди поставили хрест на українцях.

У вівторок, 8 березня, на 13-й день війни президент України Володимир Зеленський у своєму ранковому відеозверненні повідомив про те, що Суми продовжують бомбардувати, Маріуполь заблокували окупанти, а гуманітарні коридори все ще не запрацювали.

За словами президента, російська сторона дала свою згоду на організацію евакуаційного коридору із міста Суми. Там під обстрілами очікують на порятунок не лише українці, а й сотні іноземних студентів – громадяни Індії, Китаю. У той же час Зеленський повідомив, що Червоний Хрест заборонив використовувати свою емблему для машин виконуючих гуманітарні місії.

«Знаєте, мені сказали, що Червоний Хрест, Міжнародний Червоний Хрест, забороняє використовувати емблему на наших машинах. Виконують гуманітарні місії. Забороняє червоний хрест, наче це їхня власність. І це показово. Це говорить дуже багато. Про те, що деякі люди дуже впливові вирішили поставити хрест на українцях», - сказав він.

Читайте також: Зеленський: «Україна готова до діалогу, але не готова до капітуляції»

«Я звертатимуся безпосередньо до народів світу, якщо лідери світу не докладатимуть усіх зусиль, щоб зупинити цю війну. Це геноцид», – додав президент.