UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міжнародні експерти залишили місце падіння Боїнга-777

Залишаються недослідженими мінімум три територіальні зони, де знаходяться уламки.

Члени міжнародної комісії з розслідування катастрофи пасажирського малайзійського авіалайнера Боїнг-777 в Донецькій області покинули територію України, оголосивши про завершення першого етапу пошуків. Продовження робіт було неможливим через бойові дії, які ведуть в районі катастрофи.

"Група міжнародних експертів повідомила про завершення першої фази пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів Боїнга-777 через ситуацію, пов'язану з провокаціями терористів та створенням ними загроз життю членів групи, які працювали на місці катастрофи. Недослідженими залишаються три територіальні зони, де знаходяться уламки", - йдеться в повідомленні на українському урядовому порталі.

Найближчим часом експерти мають обговорити перспективи початку другої фази пошукових робіт. До прийняття рішення про продовження пошуків значна частина експертів покине Україну, за винятком людей, які займатимуться зв'язком і координацією. У Києві запевняють, що оголошене президентом Петром Порошенком перемир'я буде продовжувати діяти, а українські військові не будуть вести бойових дій в 20-кілометровій зоні.

Сам Порошенко у телефонній розмові поінформував канцлера Німеччини Ангелу Меркель про припинення пошукових робіт. Його прес-служба вказує на те, що розслідування було перервано "через постійну загрозу безпеці з боку терористів. При цьому міжнародні експерти високо оцінили всі заходи української сторони, які сприяли ходу розслідування".

В Twitter ОБСЄ йдеться про те, що моніторингова місія Організації безпеки Ради Європи грала ключову роль в доступі експертів у зону аварії Boeing і готова допомагати і далі, якщо будуть такі запити.

Нагадаємо, літак Боїнг-777 Malaysia Airlines, що прямував з Амстердама (Нідерланди) в Куала-Лумпур (Малайзія), було збито 17 липня в Донецькій області. На борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Раніше проросійські терористи всіляко перешкоджали розслідуванню теракту.

Нагадаємо, 1 серпня, міжнародна група експертів з Нідерландів та Австралії разом зі спостерігачами ОБСЄ приступили до роботи на місці катастрофи малазійського літака в Донецькій області.

Проте 4 серпня бойовики заблокували роботу місії міжнародних експертів.

Раніше Верховна Рада на позачерговому засіданні 31 липня 2014 р. схвалила проект закону №0087 про ратифікацію угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу в Україну у зв'язку з падінням літака Boeing "Malaysia Airlines" рейсу МН17 в Донецькій області. !zn

Читайте також:

Бойовики не допустили міжнародну групу експертів до місця катастрофи "Боїнга"

На місці катастрофи "Боїнга" виявили нові останки жертв

Літак з останками жертв авіакатастрофи "Боїнга" вилетів з Харкова в Нідерланди