UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міжнародна організація відновила виплати українцям, які постраждали від війни

У центрі уваги – внутрішньо переміщені особи.

Норвезька рада у справах біженців (NRC) є однією з міжнародних організацій, які надають фінансову допомогу внутрішнім переселенцям. Через велику кількість заявок, вона на якийсь час призупинила їх прийом, але тепер знову приймає запити про допомогу від українців.

Читайте також: Субсидії: чи заберуть їх, якщо отримати виплати від міжнародних організацій

16 серпня 2022 року Міністерство соціальної політики України підписало Меморандум про взаєморозуміння з Норвезькою радою у справах біженців щодо надання фінансової допомоги громадянам України, чиї життя зруйнувала війна, повідомляє сайт Мінсоцполітики.

Згідно з цим документом, фінансовою підтримкою додатково буде охоплено 20 000 осіб із найвразливіших груп.

Хто може отримати допомогу від NRC

Тим, хто подав заявки, планується надавати грошову допомогу у розмірі 2200 грн щомісяця протягом трьох місяців. Виплату у розмірі 6600 гривень буде здійснено одним платежем.

Як отримати допомогу від NRC

Реєстрація відбувається за допомогою чат-бота у WhatsApp. Для реєстрації необхідно завантажити месенджер WhatsApp на свій смартфон, додати до ваших контактів номер 0 800 609 844 та надіслати на нього повідомлення з текстом NRC*.

Що робить NRC для українців

Норвезька рада у справах біженців (NRC) розпочала свою роботу в Україні у листопаді 2014 року. З того часу організація надала допомогу понад 700 000 осіб у східних регіонах, які постраждали внаслідок війни на Донбасі.

З ескалацією війни програми допомоги були розширені. NRC продовжує допомагати людям, які живуть у зонах бойових дій, а також внутрішньо переміщеним особам.

З початку повномасштабної війни допомогою від організації було охоплено 30 тисяч постраждалих українців.