UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міжнародна допомога Донбасу в 10 разів перевищує бюджет Мінреінтеграціі

У міністерстві назвали, яку допомогу надає міжнародне співтовариство переселенцям.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили про те, що в Донбасі реалізується проектів в рамках міжнародної технічної допомоги на суму 8 млрд грн.

Як поінформував перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський, сума проектів, які реалізуються з 2016 року і будуть завершені в 2025 році, в 10 разів перевищує бюджет міністерства на поточний рік.

Зокрема, мова йде про проекти з ремонту або капітального ремонту житла для внутрішньо переміщених осіб (фінансує уряд Німеччини). Також проекти зі спорудження житла, що реалізуються Міжнародною організацією з міграції та проект Уряду США через USAID для підтримки мікро- та малого підприємництва на Сході України.

Замлинський підкреслив, що ця сума не враховує кредитні проекти, які реалізуються через міжнародні фінансові організації. Наприклад, проект у співпраці з урядом Франції для модернізації системи водопостачання в Маріуполі Донецької області і Попасній Луганської області. А також спільний проект зі Світовим банком для розвитку дорожньої інфраструктури та розвитку аграрного сектора на Луганщині.

Читайте також: В ООН назвали кількість загиблих в Донбасі цивільних з 2014 року

Як повідомлялося раніше, ООН запросила у міжнародного співтовариства $168 млн на гуманітарну допомогу східним регіонам України. Також Україна має намір взяти кредит на 340 млн євро для відновлення Донбасу.