UA / RU
Підтримати ZN.ua

Митрополит УПЦ МП Іонафан постане перед судом за роботу на росіян. Обвинувальний акт направили до суду

Іонафану інкримінують чотири статті Кримінального кодексу України.

© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Митрополит Вінницької єпархії УПЦ МП Іонафан, якого за даними ЗМІ позбавили українського громадянства, постане перед судом за виправдання російської збройної агресії проти України, повідомили в СБУ. Обвинувальний акт вже направили до суду. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі. В СБУ не називають імені митрополита, але судячи з опублікованих доказів, вилучених при обшуках, мова йде саме про Іонафана.

За даними слідства, обвинувачений поширював серед вірян пропагандистські листівки. У них містився заклик до захоплення влади та зміни меж державного кордону нашої держави. Крім того, затриманий на одному із сайтів РПЦ розміщував публікації на підтримку російських окупантів та воєнних злочинів, які вони вчиняють.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання обвинуваченого та в релігійних спорудах. Там, крім комп’ютерної техніки й телефонів з доказами, були знайдені прокремлівські агітки та література.

Дії фігуранта кваліфікували за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

Читайте також: В СБУ показали, що знайшли в церквах УПЦ МП під час обшуків

Нагадаємо, у жовтні Служба безпеки України провела обшуки у митрополита Російської православної церкви Іонафана –  Анатолія Єлецького. Спецпризначенні проводили слідчо-оперативні заходи за статтею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.