UA / RU
Підтримати ZN.ua

Митні перевірки документів: що може змінитися з 1 березня

На митниці повернуть перевірки документів.

Кабмін ухвалив законопроєкт, відповідно до якого з 1 березня можуть повернутися перевірки документів на митниці. Це передбачено проєктом закону «Про внесення змін до пункту 9-12 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України».

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук у власному Telegram-каналі.

Читайте також: Митниця спростила ввезення товарів військового призначення як "гуманітарки"

Мельничук зазначив, що законопроєктом, на виконання зобовʼязань України в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 01.12.2023 з Міжнародним валютним фондом, передбачається з 1 березня 2024 року за наявності безпечних умов для проведення перевірок:

Також, за словами Мельничука, проєктом закону пропонується встановити мораторій на проведення документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань митної справи платників податків, місцезнаходження яких станом на дату початку:

Раніше ми писали про те, що митні органи відхилилися від планових показників зборів доходів до бюджету, а податкова перевищила показники. Державна митна служба виконала річний план зі збору платежів на 93,9 % (-25,7 млрд гривень), а податкова перевиконала його на 100,7 % (+4,9 млрд грн).