UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міська влада Києва пояснила причини обшуків в підрозділах КМДА

Міська влада дорікнула правоохоронцям в упередженому ставленні.

Київська міська держадміністрація повідомила причину обшуків в структурних підрозділах, які відбулись 5 жовтня. Згідно з повідомленням, вони стосуються кримінального провадження, відкритого ще 2022 року. Водночас в КМДА спростовують поширену інформацію про те, що обшуки відбулись через можливе розкрадання під час будівництва Дегтярівського шляхопроводу.

Читайте також: НАБУ підтвердило обшуки в єдиного українського виробника тепловізорів, але відкидає блокування роботи підприємства

"Учора, 5 жовтня, дійсно були проведені обшуки в структурних підрозділах КМДА, під час яких було вилучено матеріали, що стосуються реконструкції Дегтярівського шляхопроводу. Водночас у департаменті транспортної інфраструктури зазначили, що в ухвалі суду стосовно проведення обшуку йдеться про кримінальне провадження, відомості щодо якого були внесені до ЄРДР ще 14 липня 2022 року, задовго до оголошення тендеру на визначення виконавця робіт на шляхопроводі, який був проведений у квітні 2023 року", - йдеться в повідомленні.

Водночас міська прокуратура 5 жовтня повідомила про обшуки в Департаменті КМДА, КК Київавтодор та у підрядників стосовно обвалу конструкцій Дегтярівського мосту.

"Київська міська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом привласнення бюджетних коштів службовими особи Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, КК «Київавтодор» та рядом суб’єктів господарювання під час реконструкції шляхопроводу по вул. Дегтярівській та вул. Довженка (ст. 191 КК України)", - повідомили в столичній прокуратурі.

Нагадаємо, експериментальні балки Дегтярівського шляхопроводу на вулиці Олександра Довженка у Києві, які обвалилися 30 вересня, використовувалися також для будівництва мосту у Бородянці Київської області.