UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Мінування" мосту Метро в Києві: поліція повідомила подробиці

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею щодо неправдивого повідомлення про мінування.

У чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, був муляж вибухівки, заявив керівник нацполіції Києва Андрій Крищенко. Він розповів подробиці інциденту.

"Це був муляж вибухового пристрою. У пакеті знаходилася земля, дроти, якийсь балон. Вибухотехніки оглянули, не було там вибухової речовини", - заявив Крищенко.

За його словами, чоловік сам зателефонував на 102 і сказав, що перебуває на мосту Метро, і в нього є вибухова речовина. Крищенко додав, що затриманий заявив, що хоче зустрітися з поліцією, але не сказав по телефону своїх вимог.

"Він не висловлював агресії. Потім з'ясувалося, що у нього в руці був якийсь балон від якого йшли дроти. І в руці у нього був пульт керування", - заявив голова Київської поліції.

Крищенко повідомив, що чоловік зареєстрований у місті Вишневе, він 1988 року народження. За його словами, затриманий вже здійснював два адміністративні правопорушення. Керівник поліції Києва зазначив, що "нічого кримінального не було". При цьому він повідомив, що у чоловіка "якісь проблеми в сімейному плані, з родичами".

Крищенко додав, що з чоловіком вели переговори, в яких брав участь психолог. Однак і на мосту вимоги затриманого "були хаотичними і незв'язними". При цьому підозрюваний, за словами голови столичної поліції, був у збудженому стані. Затриманому проведуть експертизу на наявність в організмі алкоголю чи наркотичних речовин.

"У нього була нескладна мова, якихось певних вимог не було, тому, коли була можливість, коли його відволікли, спрацював спецпідрозділ, він був затриманий", - повідомив Крищенко.

За його словами, чоловіка доставили до районного управління. Правоохоронці викликали медиків, у тому числі бригаду психіатричної допомоги. Крищенко додав, що кримінальну справу відкрили за статтею щодо неправдивого повідомлення про мінування. Зараз правоохоронці проводять огляд місця події.

Читайте також: ДБР передадуть лише 50 справ Євромайдану

Нагадаємо, 1 червня близько 14:00 поліція отримала повідомлення про замінування мосту Метро в Києві. У зв'язку з цим рух на мосту перекрили в обох напрямках. Зокрема, "червона гілка" працювала від станції "Академмістечко" до станції "Арсенальна" і від станції "Лісова" до станції "Дарниця". Поліція провела спеціальну операцію.

Правоохоронці затримали чоловіка через півтори години, після отримання повідомлення про нібито мінування мосту.