UA / RU
Підтримати ZN.ua

Минулої доби ворог обстрілював міста і селища на восьми напрямках – Генштаб

Для повітряної розвідки окупанти підіймали в небо дрони понад два десятки разів.

Протягом минулої доби російські загарбники завдали по українській території три ракетних та 24 авіаудари, а також здійснив понад 30 обстрілів із РСЗВ, повідомили в Генштабі ЗСУ. Під ворожим вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, серед яких Миколаїв, Нова Кам’янка і Мала Сейдеминуха Херсонської області та Гатище на Харківщині.

«Для своїх злочинів загарбники використали крилаті та зенітні керовані ракети. Крім того, ворог запустив понад 20 безпілотних літальних апаратів іранського виробництва Shahed-136», – зазначили в Генштабі.

Вказано, що на трьох напрямках – волинському, поліському та сіверському – ситуація залишається без змін. Водночас на інших напрямках ворог обстрілював наші території і людей: 

Водночас на новопавлівському та запорізькому напрямках окупанти обстріляли населені пункти в районах Времівки, Вугледара, Дорожнянки, Нескучного, Новоданилівки та Степової.

На південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони до 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки окупанти здійснили більш як 20 вильотів дронів різних типів.

Читайте також: Українські воїни накрили вогнем два російські склади, позиції ЗРК та збили 15 “Шахедів” – Генштаб

Повідомлялося, що окупаційна влада та їхні посіпаки втікають з окупованого правого берега Дніпра, тобто з західної Херсонщини та самого Херсона. Але в надії утримати фронт вони продовжують поповнювати там підрозділи і завезли до області 2000 мобілізованих.