UA / RU
Підтримати ZN.ua

Минулої доби бойовики шість разів відкривали вогонь на сході України

Бойових втрат серед українських захисників за минулу добу немає.

У понеділок, 19 квітня, збройні формування РФ шість разів відкривали вогонь на сході України. Обстріли були зафіксовані неподалік Авдіївки, Південного, Майорська, Пісків та Зайцевого. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил у вівторок, 20 квітня. 

Зазначається, що противник відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру, з протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, у районі населеного пункту Зайцевого ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

"Бойових втрат серед наших захисників за минулу добу немає. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК", - повідомили в штабі. 

Станом на ранок 20 квітня на сході зафіксували одне порушення режиму припинення вогню - біля Золотого-4.

Читайте також: Важкі міномети, ПТУР і протипіхотні міни: окупанти тричі порушили режим тиші в зоні ООС

З 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук синхронно заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли, і перемир'я в Донбасі фактично не діє. Дії РФ у Києві розцінюють як тиск на ТКГ і зрив Мінських домовленостей.

Пропозицію Кравчука відновити перемир'я в зоні ООС з 1 квітня росіяни відкинули.