UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони закриває борги перед військовослужбовцями

Майже 2 млрд грн виділені на виплати грошової допомоги на оздоровлення.

Міністерство оборони України за 11-12 жовтня виплатило військовим частинам майже 3,7 млрд гривень заборгованості.

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

"Міністерство оборони України в період 11 і 12 жовтня 2021 року профінансувало військові частини та установи Збройних Сил України на загальну суму майже 3,7 млрд гривень. Питання виділення необхідного фінансового ресурсу і виплат коштів військовослужбовцям Збройних Сил перебував на особистому контролі Президента України — Верховного Головнокомандувача збройними Силами України Володимира Зеленського", - йдеться в повідомленні.

Кошти призначені для погашення заборгованості по одноразовим додатковим видам грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил, виплати винагород, заохочення особового складу і так далі.

1,81 млрд гривень виділені на виплати грошової допомоги на оздоровлення, а майже 247 млн ​​гривень направлено на виплату винагороди за підписання першого контракту та інші одноразові виплати.

Для матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців перераховані майже 50 млн гривень, 195 млн гривень на виплату компенсації за піднайми житла, ще понад 82 млн гривень призначені для розрахунків зі звільненими з військової служби.

Читайте також: Борги українців за комунальними рахунками зросли в півтора рази

Для виплати винагороди за участь в ООС за вересень 2021 року виділені понад 725 млн гривень. До Дня захисників і захисниць України військовослужбовці заохочені на більш ніж 641 млн гривень.

Раніше омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що на поточний момент заборгованість Міністерства оборони України по обов'язкових виплатам військовослужбовцям складає 1 млрд 465,8 млн гривень. Із зазначеної суми 1 млрд 271 млн гривень — це заборгованість по виплатах грошової допомоги на оздоровлення.

Відзначимо, згідно з бюджетом на 2022 рік збільшено бюджет на сферу безпеки і оборони, зокрема, передбачено збільшення грошового забезпечення військових ЗСУ і поліцейських.