UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони вилучає партію сухпайків через брак

Продукти зберігались на складах ЗСУ.

Міноборони вилучає частину сухпайків через пошкодження пакування у наборах з джемом. Як зазначили у міністерстві, закупівлю наборів здійснили в минулому році без контролю якості.

Повідомляється, що закупівлю здійснював Департамент ресурсного забезпечення, який зараз перебуває в процесі ліквідації. А відповідальний за підписання договорів  керівник вже є фігурантом у кримінальному провадженні за іншими звинуваченнями.

Читайте також: Для бійців ЗСУ Міноборони вперше планує закупити активні навушники

"До сфери відповідальності Департаменту ресурсного забезпечення входили всі рішення щодо закупівель міністерства: визначення кількості, вартості та процедури закупівлі. Це створювало корупційні ризики. Щоб уникнути їх у подальшій роботі, функції департаменту були розподілені між різними підрозділами: Департаментом політики закупівель, «Агенцією закупівель у сфері оборони» (ДП «Державний оператор тилу»), Департаментом планування.... Найближчим часом Командування сил логістики отримає від Міноборони нову партію сухпайків", - повідомляють у Міноборони.

Раніше ZN.UA повідомляло про скандальні закупівлі у Міноборони, де ціни в контрактах на основні харчі були завищені в 2-3 рази. Докладніше читайте в статті Юрія Ніколова "Тилові пацюки Міноборони під час війни «пиляють» на харчах для ЗСУ більше, ніж за мирного життя".