UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони: у 2015 році за необхідності мобілізують близько 104 тисяч чоловік

Дані Полторака про мобілізацію істотно відрізняються від інформації, озвученої ГПУ.

Протягом хвиль мобілізації в 2015 році до лав Збройних сил України у разі необхідності мобілізують близько 104 тисяч чоловік.

"Ми призиваємо першу партію в 2015 році починаючи з 20 січня, і ця мобілізація триватиме 90 днів - до квітня. Кількість мобілізованих складе 50 тисяч осіб", - заявив Міністр оборони України Степан Полторак на прес-конференції в четвер у Києві.

Ця мобілізація, за словами міністра, буде проходити в два етапи, в ході яких буде призвано в армію 24 і 26 тисяч осіб відповідно.

Також у Міністерстві оборони передбачили проведення додаткової мобілізації при ускладненні обстановки. З кінця квітня по червень можуть призвати близько 13,5 тисяч осіб, з червня по вересень - ще 40 тисяч українців. Таким чином, сумарно в ЗСУ мобілізують близько 104 тисяч чоловік.

"Відповідне рішення прийнято РНБО, і про 200 тисяч мені нічого невідомо", - додав Полторак.

Читайте також: "Міністерство правди" Стеця створить і контролюватиме стандарти ЗМІ

Раніше, 6 січня, заступник Генпрокурора - Військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що протягом четвертої, п'ятої та шостої хвиль мобілізації, які відбудуться в 2015 році, до лав Збройних сил України планується мобілізувати 200 тисяч українців.