UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони: Свої дані оновили 4,6 млн українців, активізувалася мобілізація по рекрутингу, а ті, хто вагався, нарешті стали на захист Батьківщини

За словами Лазуткіна, новий закон підштовхнув частину українців зайняти активну позицію під час війни. 

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін розповів, що за відведений новим мобілізаційним законодавством час свої дані встигли оновити 4,6 млн громадян. Під час інтерв'ю NV він наголосив, що тепер є база, з якою можна працювати, значно зросла кількість мобілізованих по рекрутингу та відбувся сплеск активності людей, які вагалися, хоча й морально були готові захищати Батьківщину. 

"Цей закон, по суті, підштовхнув людей до того, щоб зайняти активну позицію, взяти відповідальність за власну долю і почати шукати себе в українському війську, в лавах Сил оборони — заходити на сайти, цікавитися, які є посади, що відповідають вмінням і освіті цих людей", — пояснив Лазуткін. 

Читайте також: У Міноборони розповіли, від яких чинників залежить демобілізація військових

Як зберегти баланс між мобілізацією й можливістю бізнесу продовжувати економічну діяльність? Які проблеми, пов’язані з бронюванням критичного персоналу, сьогодні найбільше дошкуляють бізнесу? Як їх розв’язати? Про це читайте в статті кандидата юридичних наук Єфрема Лащука "Порядок бронювання новий, а проблеми бізнесу старі".