UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони РФ підтвердило пожежу на складі боєприпасів біля Джанкоя

Детонація на складі продовжується.

Міністерство оборони Росії підтвердило, що вранці у вівторок, 16 серпня, в районі села Майського неподалік Джанкоя в Криму спалахнув склад із боєприпасами.

«Сталося загоряння на території обвалованого майданчика тимчасового зберігання боєприпасів у військовій частині. В результаті займання сталася детонація боєприпасів, що зберігалися», - цитує відомство російське державне агентство «РИА Новости».

Видання пише, що "серйозно постраждалих" немає. Пожежу ще не вдалося ліквідувати, а детонація боєприпасів не продовжується.

Керівник окупаційної адміністрації Криму Сергєй Аксьонов повідомив, що серед цивільного населення є двоє постраждалих.

«Наразі триває детонація. Є двоє постраждалих серед цивільного населення, їх життю нічого не загрожує. Йде евакуація мешканців, для забезпечення безпеки людей виводять за п'ятикілометрову зону», - заявив він.

Водночас російські ЗМІ повідомили, що пожежу на електропідстанції в самому Джанкої, яка сталася в той же час, як і пожежа на складі боєприпасів, загасили. У силових структурах анексованого Росією півострова заявили, що трансформаторна підстанція в Джанкої спалахнула "після сильного хлопка". Водночас саме підстанція "Джанкой" вважається одним із ключових енерговузлів Кримського півострова.

Читайте також: Російські ППО не зреагували на атаку на аеродром "Саки" - Рустамзаде
Читайте також: Знищення аеродрому «Саки» в Криму: з’явились нові супутникові знімки в інфрачервоному діапазоні

Нагадаємо, вранці неподалік Джанкою пролунала низка вибухів та піднявся чорний дим. Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що у Джанкойському районі відбулось «влучне потрапляння по військовій частині орків», зокрема уражено склад боєприпасів.