UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони РФ підтвердило інтеграцію збройних формувань "ДНР"/"ЛНР" до своїх збройних сил

Рішення про реорганізацію збройних формувань «ЛДНР» на тлі наступу, що триває, ймовірно, вказує на те, що МО Росії не повністю усвідомлює масштаб основних викликів, вважають в ISW.

Міноборони РФ підтвердило інтеграцію збройних формувань "ДНР"/"ЛНР" до російських  збройних сил. Як пише Інститут дослідження війни, це стало відповіддю на зростаючу критику щодо повідомлень про зміни командування в підрозділах.

Читайте також: Суд на 15 років відправив за ґрати бойовика незаконного формування «ДНР»

Напередодні з'явилась інформація про звільнення речника міліції "ДНР" Едуарда Басуріна. Басурін обговорював своє звільнення зі спонсором "вагнерівців" Євгеном Пригожиним, тоді зазначив, що військовослужбовці в окупованій Донецькій області "довіряють своїм командирам і будуть деморалізовані, якщо цих командирів замінять незнайомі люди".

Читайте також: Кадиров не підтримав Прігожина у протистоянні з Міноборони РФ і здійснив реверанс у бік Путіна – ISW

Рішення про реорганізацію збройних формувань «ДНР» і «ЛНР» на тлі наступу, що триває, ймовірно, вказує на те, що МО Росії не повністю усвідомлює масштаб основних викликів інтеграції нерегулярних сил у професійну армію, особливо в період інтенсивних бойових дій, припускають експерти ISW.

Читайте також: Росіяни не мають ресурсів, аби збільшити масштаб чи інтенсивність наступу на головному для себе напрямку — ISW

Сили «ДНР» і «ЛНР» зараз ведуть бойові дії на Донбасі на підтримку мети Росії вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, і така невчасна реструктуризація командного складу може знизити згуртованість у проксі-підрозділах та між ними самими та російськими військами. Російські сили постраждали від власних недоліків у згуртованості підрозділів і, ймовірно, зіткнуться з більшою напруженістю з проксі-ополченцями, які не були навчені за професійними стандартами. Проксі-елементи також неодноразово скаржилися на нерівне ставлення з боку Кремля, а російські мобілізовані військовослужбовці нещодавно звинуватили формування «ЛДНР» у знущаннях і дискримінації. 

Росії потрібні підрозділи «ЛДНР», щоб утримувати позиції в західній частині Донецької та Луганської областей, оскільки звичайні російські війська ведуть наступ на окремих лініях фронту на сході України