UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони підтримує намір СММ ОБСЄ організувати цілодобове спостереження

Організація дасть своїм спостерігачам спеціальне обладнання.

Міністерство оборони вітає і підтримує намір Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні надати в розпорядження своїх спостерігачів додаткові технічні здібності, які дозволять їм організувати цілодобове спостереження з початку 2017 року, заявив начальник Генштабу Віктор Муженко під час зустрічі з головою СММ ОБСЄ в Україні Эртугрулом Апаканом, передає прес-служба Міноборони.

"Ми підтримуємо наміри СММ ОБСЄ про надання спостерігачам додаткового обладнання та впровадження передових спостережних постів на окупованих територіях Донбасу", - заявив Муженко.

Сторони обговорили питання підвищення ефективності роботи місії ОБСЄ у спостереженні за ситуацією в районі проведення АТО і дотриманням режиму припинення вогню. Учасники зустрічі заявили, що головною метою такої діяльності є збереження здоров'я та життя українських військовослужбовців і уникнути жертв серед мирного населення.

"Сподіваюся, що в 2017 році на українській землі запанує мир. Це нам потрібно. Ми відкриті і готові співпрацювати з місією ОБСЄ для досягнення цієї мети в будь-якому форматі", - підкреслив Муженко.

Глава ОБСЄ та МЗС Австрії Себастьян Курц під час візиту до Москви заявив про намір поширити роботу спостерігачів ОБСЄ на нічний час, а також збільшити кількість спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) організації на лінії зіткнення.