UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони: Переговори можливі лише після складення зброї бойовиками

Валерій Гелетей заявив, що одностороннього припинення вогню більше не буде. "Військові хочуть миру. Бойовики мають скласти зброю", - додав він.

Міністр оборони Валерій Гелетей заявляє, що одностороннього припинення вогню з боку українських підрозділів, задіяних в АТО, більше не буде.

"Президент заявив про це однозначно. Тепер будь-які переговори можливі лише після остаточного складення зброї бойовиками", - цитує Гелетея прес-служба Міноборони.

"Йде активна фаза АТО, ми робимо все можливе, щоб зменшити кількість жертв. Військові хочуть миру. Бойовики повинні скласти зброю", - додав він у коментарі "Українській правді".

Разом з тим Гелетей повідомив, що зараз багато автомобільних шляхів заміновано терористами. Мова йде про траси Слов'янськ - Краматорськ, Слов'янськ - Артемівськ.

"Багато мін і снарядів, які не спрацювали, лежать прямо на узбіччі і проїжджій частині. Існує можливість їхньої детонації, тому ми вживаємо заходів для максимального прискорення розмінування та знешкодження мін та боєприпасів. З цією метою практично цілу добу до виконання завдань залучені певні підрозділи відповідного профілю", - повідомив Гелетей.

Він також категорично спростував поширену окремими ЗМІ інформацію про нібито захоплення терористами літака Су-25. !zn