UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони має намір ввести нові військові звання

В оборонному відомстві також розробили новий законопроект про мобілізацію.

Міністерство оборони ініціює введення у Збройних силах України нових військових звань, повідомив спікер міністерства Максим Праута.

Як повідомляють "Українські новини", Праута зазначив, що в даний момент на розгляді в Адміністрації президента, Верховній раді та Секретаріаті Кабміну знаходяться 22 проекти нормативно-правових актів, розроблених Міноборони.

"Зокрема, це проект закону України про внесення змін до деяких законів України щодо військових звань військовослужбовців, який передбачає введення нових військових звань сержантського та старшинського складу Збройних сил, підвищення його ролі в навчанні, вихованні підготовки особового складу, виконання завдань за призначенням", – зазначив він.

Представник відомства також розповів, що Міноборони розробило проект закону про мобілізацію, передбачає введення нових підстав для надання військовозобов'язаним відстрочки від призову.

Нагадаємо, в липні минулого року Президент Петро Порошенко затвердив документ "Предмети уніформи і знаки розрізнення Збройних сил України", які передбачають введення нових погонів для військовослужбовців.