UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони буде просити у НАТО надійне спорядження для антитерору

Міноборони розраховує на бронежилети, прилади нічного бачення, тепловізійні камери та іншу спецтехніку.

Засідання з фахівцями країн НАТО, на якому йтиметься, зокрема, про поставку в Україну спецобладнання для Збройних Сил, планує провести в понеділок Міноборони України.

Про це поінформував перший заступник міністра оборони Богдан Буца на брифінгу в Укрінформі у суботу, 10 травня.

"Ми ведемо роботу з військовими аташе європейських країн. У понеділок відбудеться засідання з групою фахівців з питань логістики з країн НАТО. Як правило, вони поки ще готові надавати допомогу, яка стосується не засобів ураження. І ми їм направили наші пропозиції про те, що ми хочемо отримати: тобто бронежилети, прилади нічного бачення, тепловізійні камери, іншу спецтехніку, на постачання якої потрібні дозволи цих країн", - зазначив Буца.

За його словами, з Францією вже є попередня домовленість. "Таку роботу ми ведемо, зокрема, знайшли підтримку у Франції. І на засіданні це питання буде стояти", - додав перший заступник міністра оборони.

Він уточнив при цьому, що таке спорядження виготовляється в країнах Європи, в Росії, Білорусі. В Україні воно практично не здійснюється, а те, що є, застаріло і не дає можливість на рівних умовах протистояти терористам. !zn

Читайте також:

Міноборони: У Маріуполі під час АТО загинули командир батальйону територіальної оборони і солдатів

В Маріуполі бійці Нацгвардії України відведені від епіцентру подій

АТО буде тривати незалежно від рішення про "референдум"

Верховна Рада надала учасникам АТО статус учасника бойових дій