UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони анонсувало нові функції у додатку "Резерв+"

У відомстві, зокрема, працюють над функціоналом, який дозволить автоматично ставати на облік в ТЦК і подати заявку на відстрочку.

Керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони України Олег Берестовий заявив, що у мобільному застосунку "Резерв+" планується додання нових функцій для військовозобов’язаних. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

"Могли бути якісь проблеми з підтягуванням адреси реєстрації. Це є дуже важливим, тому що з моменту останнього оновлення даних вже пройшло трохи часу й інші обставини могли трапитися у військовозобов’язаного. Зробимо таку можливість актуалізувати місце проживання й інші контактні дані, якщо вони змінилися", – зазначив чиновник.

Берестовий наголосив, що у відомстві також працюють над функціоналом, який дозволить автоматично ставати на облік в ТЦК і подати заявку на відстрочку.

Остання функція, каже він, буде корисна для багатодітних батьків, студентів очної форми навчання, які здобувають першу вищу освіту, громадян з певною групою інвалідності.

"Це робиться для того, щоб не навантажувати систему ТЦК зайвими чергами та паперовою роботою", – сказав представник Міноборони.

Берестовий також анонсував функцію цифрового рекрутингу у застосунку "Резерв+".

Читайте також: Електронні рапорти та захищені чати: в Україні запустили додаток для військових "Армія+"

"Дамо можливість обирати бажані посади в ЗСУ, вони всі будуть агреговані. Можна буде пройти співбесіди та відбір в тому колективі, де бажаєте служити", – резюмував він.

Раніше заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявляла, що міністерство оборони України планує перетворити мобільний застосунок "Резерв+" на "онлайн-ТЦК", аби люди могли отримувати послуги від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у електронному форматі, не виходячи з будинку. Зокрема хочуть запустити онлайн-рекрутинг у армію, оформлення відстрочки від служби та направлення на військово-лікарську комісію