UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінкульт змушений знову закликати українців не дивитися російські серіали:"Через просування культури ворога гинуть наші люди"

А серіал, який завірусився в соцмережах останніми днями, прямо поширює насилля, кримінал та "естетику", притаманну країні-агресорці.

Міністерство культури на десятому році війни Росії проти України та на другому році повномасштабного вторгнення вимушене звертатися до українців з закликом не підігравати окупантам, не пропагувати їх контент та не споживати його. Йдеться про російський серіал "Слово пацана. Кровь на асфальте", відео про який завірусилися у TikTok та інших соцмережах. 

"В українському інтернет-просторі, зокрема серед підлітків, поширюється серіал російського виробництва, який прямо поширює насилля, кримінал та естетику, притаманну країні-агресорці. Він містить ворожу пропаганду, побутування якої в Україні в умовах війни є неприпустимим", - йдеться у заяві.

У Мінкульті також нагадують, що споживати російський контент на офіційних платформах в Україні заборонено. Тож переглянути серіал, про який йде мова, можна лише на піратських ресурсах або на майданчиках, які належать державі-агресору. А це незаконно. 

"Водночас блогери, які продовжують промоцію ворожого контенту, свідомо чи несвідомо, - підігрують окупантам. Адже споживаючи та розповсюджуючи продукт, вироблений державою-агресором, вони опосередковано долучаються до фінансування армії Росії, - сказано у повідомленні міністерства. - Тож через просування культури ворога гинуть наші люди - і військові, і цивільні".

У Мінкульті також закликають батьків стежити за тим, аби їх діти не споживали російський контент потайки. 

Читайте також: Більше без Пушкіна і Ватутіна: Мінкульт хоче прибрати пам’ятники російським діячам

Російський серіал "Слово пацана. Кровь на асфальте" зняли за кошти російського уряду. Він розповідає про молодіжні банди Казані кінця 1980-х років. Саундтрек цього серіалу очолив рейтинг найпопулярніших пісень в Україні від Apple Music