UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінкульт оновив перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці

До списку додали трьох російських письменників та історика.

Міністерство культури України на підставі звернення СБУ розширило перелік осіб, які загрожують національній безпеці країни. Згідно з оновленим списком від 15 серпня, до переліку додали ще чотирьох діячів російської культури, збільшивши його до 138 осіб. В оновленому списку – уродженець Одеси, письменник і політолог Лев Вершинін, а також письменники Захар Прилєпін, Олександр Тамоніков і Олександр Широкорад.

Нагадаємо, що перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, ухвалює Мінкультури на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони, СБУ та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, що в лютому минулого року СБУ відкрила кримінальне провадження проти громадянина Росії Захара Прілєпіна. Досудове розслідування було розпочато за ч.1 ст.258-3 (участь у діяльності терористичної організації) і ч.1 ст.258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу.

Прилєпін був заступником командира одного з батальйонів терористичного угруповання "ДНР". Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко привласнював йому так звані "військові звання".