UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст анонсував запуск системи рейтингу в'язниць

Система рейтингуватиме в'язниці за 350 показниками.

Міністерство юстиції вводить систему рейтингування (оцінки ефективності) в'язниць. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook міністр Денис Малюська.

За його словами, система була вже розроблена канадськими партнерами проекту SURGe у співпраці з Міністерством юстиції України. Система складається з інструментів оцінки та цифрової аналітичної карти виправних колоній і СІЗО.

Система враховує більше 350 показників і допоможе Мін'юсту регулярно відслідковувати прогрес в'язниць в сферах фінансів, кадрового забезпечення, режиму безпеки, соціально-виховної роботи, матеріальних умов, прав людини та охорони здоров'я.

"Чинний підхід до управління установами виконання покарань не є системним, а переважно орієнтований на реагування, коли "щось трапляється" в окремих установах. Це призводить до прийняття "епізодичних" управлінських рішень замість регулярних системних рішень, які засновані на чітких показниках", - написав міністр.

Читайте також: В Україні за десять днів придбали 11 подарункових сертифікатів на платні камери в СІЗО
 

Раніше Денис Малюська повідомив про те, що платні камери в СІЗО принесли в бюджет мільйон гривень. Платні камери відкриті в 21 СІЗО України, цією послугою скористалися в 19 слідчих ізоляторах.